Călătorii gastroliterare: Sicilia

Data publicării: 12 ian 2024

Joi, 18 ianuarie, ora 19.00, va avea loc la Hidden - The Social Space din București (Str. Doamna Chiajna 26) prima Călătorie gastroliterară - un eveniment care îmbină literatura, traducerile și călătoriile cu gastronomia. 

Organizatoare: traducătoarele literare Iulia Dromereschi și Elena Richard.

- - - 

În mijloc de ianuarie, când gerul și drumurile dificile insistă să ne țină cât mai mult în casă, vă invităm la o incursiune însorită în cultura și gastronomia din Sicilia. Pe 18 ianuarie, de la ora 19:00, vă așteptăm la Hidden – The Social Space, la prima Călătorie gastroliterară, care ne va purta prin Sicilia descrisă de autoarea Stefania Auci în saga Leii Siciliei.

Primul volum (tradus de Emanuel Botezatu) a fost cel mai bine vândut roman din Italia în 2019 și povestește cum a ajuns familia Florio pe pământ sicilian, ca să rămână și să scrie istorie.

Al doilea volum, Iarna leilor (tradus de Emanuel Botezatu și Iulia Dromereschi), continuă și încheie povestea, cu elemente tot mai dramatice și întorsături ale sorții care vă vor lăsa fără grai.

Pe lângă o prezentare a Siciliei prin paginile cărților (susținută de traducătoarea Iulia Dromereschi), vă propunem o incursiune în gastronomia locală (ghidată de traducătoarea Elena Drăgușin-Richard), urmate de o degustare de excepție a unor feluri specifice, cu ingrediente autohtone — despre care vom dezvălui mai multe în social media.

Nimic nu se compară, însă, cu prezența la fața locului!

 

Surpriza de încheiere va fi o mini-trivia cu un premiu constând în cele două volume ale sagăi, oferite de Editura Nemira.

 

Evenimentul se dorește a fi primul dintr-o serie care să ghideze curioșii și curioasele prin lumea traducerilor literare ancorate puternic în cultura și gastronomia locale. Prin această serie susținem  creșterea vizibilității traducătorilor literari și facilităm dialogul dintre public și oamenii care vă oferă cărțile în limba dumneavoastră.

 

Eveniment organizat cu susținerea ARTLIT, în parteneriat cu Hidden – The Social Space și

AIVI - Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune.

 

 

Mulțumim sponsorilor: Editura Nemira și Sfrigola București.

 

--

 

Donația pentru participarea la eveniment este de 50 lei / persoană și include un loc rezervat la masă, degustarea (2-3 preparate siciliene, porție potrivită pentru degustare) și participarea la mini-trivia.

Pentru confirmarea prezenței, vă rugăm să completați formularul de participare, să ne trimiteți un e-mail pe adresa aivibuc@gmail.com sau să ne contactați prin mesaj direct pe Instagram @aivi_vox.

 

Avem locuri, și deci porții, limitate și ne dorim să nu dezamăgim pe nimeni!