Susține ARTLIT

Modalități de sprijinire a activității ARTLIT

 
Până pe data de 25 mai a.c., fără să vă coste nimic în plus, puteți REDIRECȚIONA către ARTLIT 3.5 % din impozitul deja achitat pentru veniturile obținute anul trecut, după cum urmează:
 

* Dacă ați obținut venituri din salarii, pensii, chirii, activități independente - inclusiv drepturi de autor - puteți face redirecționarea prin oricare dintre următoarele posibilități: 

    - (1) Descărcați, tipăriți, completați și semnați Formularul 230 având deja înscrise datele ARTLIT. Nu este necesar să completați suma.

Formularul semnat se poate depune personal sau poate fi trimis prin poștă (cu scrisoare recomandată) la unitatea ANAF de care aparțineți (vezi lista unităților teritoriale). 

   - (2) Accesați redirecționează.rocompletați rubricile cu datele dv. (nume, prenume, oraș / județ, e-mail), tipăriți și semnați formularul. Datele sunt stocate pe această platformă numai până la descărcarea formularului, apoi sunt șterse automat, dacă nu ați bifat opțiunea de a fi contactat ulterior de ARTLIT cu detalii despre proiectele implementate. 

Formularul semnat se poate depune personal sau poate fi trimis prin poștă (cu scrisoare recomandată) la unitatea ANAF de care aparțineți (vezi lista unităților teritoriale). 

  - (3) Dacă sunteți înscris(ă) în Spațiul Privat Virtual, chiar dacă nu aveți obligația de a depune Declarația Unică, puteți face redirecționarea accesând secțiunea Depunere declarație unică și alte formulare SPV-PF și completând numai Capitolul I, Secțiunea I.7 - la fel ca și cei care au obligația de a depune Declarația Unică.

De la 01 ianuarie 2024 (pentru veniturile obținute începând cu această dată), vor avea posibilitatea să facă redirecționarea NUMAI CEI CARE OBȚIN VENITURI SALARIALE din România sau din străinătate (dacă își desfășoară activitatea în România).

Anul 2024 este ultimul în care cei care obțin venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, chirii și pensii mai pot opta pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul achitat pentru veniturile din anul precedent (cf. OUG 115 / 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 1139/15.XII.2023)

 

* Dacă aveți obligația de a depune Declarația Unică, completați datele ARTLIT în Capitolul I, Secțiunea I.7

Cod de identificare fiscală: 33898111

Denumirea entității nonprofit: ARTLIT – Asociația Română a Traducătorilor Literari

Cod bancar IBAN: RO89 INGB 0000 9999 0483 0103

Procentul din impozit (%): 3,5%  

Puteți accesa formularul editabil "Declarație Unică 212" pentru venituri realizate în 2023 și venituri estimate în 2024 de pe site-ul ANAF sau din Spațiul Privat Virtual. 

 * * * 

Persoanele juridice, societăți comerciale și organizații cu scop lucrativ, pot sponsoriza activitatea ARTLIT pe baza unui contract de sponsorizare (descarcă model), în limitele prevăzute de reglementările fiscale în vigoare privind redirecționarea sumelor din impozitul pe profitul estimat.

 * * *  

Informați-vă colegii și partenerii interesați de domeniul traducerilor literare în legătură cu misiuneademersurile și acțiunile de promovare și informare întreprinse de ARTLIT.

Dacă doriți să vă implicați voluntar în activitățile Asociației, vă rugăm să ne contactați sau să ne scrieți pe adresa: artlit@artlit.ro. 

 * * *  

Pentru susținere financiară și donații, datele Asociației sunt: 

 

ARTLIT – Asociația Română a Traducătorilor Literari

Cod Fiscal / CUI:    33898111 

Banca:                     ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala București

BIC (SWIFT):           INGB ROBU 

Cod IBAN (LEI):      RO89 INGB 0000 9999 0483 0103 

Cod IBAN (EUR):    RO53 INGB 0000 9999 0622 4059