Susține ARTLIT

Modalități de sprijinire a activității ARTLIT

 
Până pe data de 25 mai a.c., fără să vă coste nimic în plus, puteți REDIRECȚIONA către ARTLIT 3.5 % din impozitul deja achitat pentru veniturile obținute anul trecut, după cum urmează:
 

* Dacă ați obținut venituri din salarii, pensii, chirii, activități independente - inclusiv drepturi de autor - puteți face redirecționarea prin oricare dintre următoarele trei posibilități: 

    - (1) Descărcați și completați Formularul 230 având deja înscrise datele ARTLIT

   sau

   - (2) Accesați redirecționează.ro și completați rubricile (nume, prenume, oraș / județ, e-mail). Datele sunt stocate pe această platformă numai până la descărcarea formularului, apoi sunt șterse automat, dacă nu ați bifat opțiunea de a fi contactat ulterior de ARTLIT cu detalii despre proiectele implementate.

   În situațiile de mai sus, formularul completat și semnat se poate depune personal sau poate fi trimis prin poștă (cu scrisoare recomandată) la unitatea ANAF de care aparțineți (vezi lista unităților teritoriale). 

  sau

  - (3) Cei care au cont în Spațiul Privat Virtual, chiar și în lipsa obligației de a depune Declarația Unică, pot face redirecționarea accesând secțiunea Depunere declarație unică și alte formulare SPV-PF și completând numai Capitolul I, Secțiunea I.7 - la fel ca și cei care au obligația de a depune Declarația Unică.


De la 01 ianuarie 2024 (pentru veniturile obținute începând cu această dată), vor avea posibilitatea să facă această redirecționare NUMAI CEI CARE OBȚIN VENITURI SALARIALE din România sau din străinătate (dacă își desfășoară activitatea în România).

Cei care obțin venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, chirii și pensii mai pot opta pentru redirecționare în 2024 doar cu privire la impozitul aferent veniturilor din 2023 (cf. OUG 115 / 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 1139/15.XII.2023)

 

* Dacă aveți obligația de a depune Declarația Unică, completați datele ARTLIT în Capitolul I, Secțiunea I.7

Cod de identificare fiscală: 33898111

Denumirea entității nonprofit: ARTLIT – Asociația Română a Traducătorilor Literari

Cod bancar IBAN: RO89 INGB 0000 9999 0483 0103

Procentul din impozit (%): 3,5%  

Puteți accesa formularul editabil "Declarație Unică 212" pentru venituri realizate în 2023 și venituri estimate în 2024 de pe site-ul ANAF sau din Spațiul Privat Virtual. 

 * * * 

Persoanele juridice, societăți comerciale și organizații cu scop lucrativ, pot sponsoriza activitatea ARTLIT pe baza unui contract de sponsorizare (descarcă model), în limitele prevăzute de reglementările fiscale în vigoare privind redirecționarea sumelor din impozitul pe profitul estimat.

 * * * 

Informați-vă colegii și partenerii interesați de domeniul traducerilor literare în legătură cu misiuneademersurile și acțiunile de promovare și informare întreprinse de ARTLIT.

Dacă doriți să vă implicați voluntar în activitățile Asociației, vă rugăm să ne contactați sau să ne scrieți pe adresa: artlit@artlit.ro. 

 * * *  

Pentru susținere financiară și donații, datele Asociației sunt: 

 

ARTLIT – Asociația Română a Traducătorilor Literari

Cod Fiscal / CUI:    33898111 

Banca:                     ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala București

BIC (SWIFT):           INGB ROBU 

Cod IBAN (LEI):   RO89 INGB 0000 9999 0483 0103 

Cod IBAN (EUR):    RO53 INGB 0000 9999 0622 4059