Știri

20 mai 2023

Inteligența Artificială și Traducerea: pericole și/sau oportunități

 ARTLIT vă invită la o masă rotundă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023

2 mai 2023

Tendințe în traducerea literaturii pentru adolescenți

 Un eveniment online pe data de 10 mai, ora 18.00, în cadrul Festivalului YA organizat de Librăriile Cărturești.

1 apr 2023

Dezbatere: Traducerea literară azi

Dezbatere organizată în format hibrid, cu ocazia concursului Mot à Monde, la Institutul Francez Cluj-Napoca și online | 5 aprilie 2023 | ora 16:00

31 mar 2023

ARTLIT la Bookfest Timișoara

 În programul celei de-a zecea ediții a târgului de carte Bookfest din Timișoara, ARTLIT propune publicului un dialog între traducători despre dialogul la care invită textul de lucru.

20 mar 2023

Ziua Mondială a Poeziei

Sărbătorim poezia, poetele și poeții! Dar și traducerile de poezie - dintre cele mai mofturoase, se știe, când vine vorba de traduceri literare. Ca să vă deschidem apetitul liric, v-am pregătit o mică selecție.

14 mar 2023

Raftul traducătorului - Ediție dedicată lui Pier Paolo Pasolini

Vă invităm luni, 20 martie, de la ora 19:00, în librăria Cărturești Verona & online la o ediție specială Raftul traducătorului, dedicată noilor traduceri din scrierile lui Pier Paolo Pasolini. Invitați: Smaranda Bratu Elian, Dana Barangea, Bogdan Alexandru Stănescu, Claudiu Komartin, Călin Boto.

22 feb 2023

Sondaj 2023 _ Condițiile de lucru ale traducătorilor literari

Vă invităm să completați ediția de anul acesta a sondajului care ia pulsul Condițiilor de lucru ale traducătorilor literari  

3 feb 2023

Evenimente de promovare a Statutului lucrătorului cultural profesionist

Ministerul Culturii (MC), prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de coordonator de reforme și investiții (CRI) organizează în perioada 10 februarie - 9 martie a.c. o serie de evenimente dedicate promovării Statutului lucrătorului cultural profesionist.