Știri

20 ian 2023

Webinar CEATL - Situația juridică a traducătorilor literari europeni

Pe 3 februarie 2023, ora 17 (ora României), Grupul de lucru pentru drepturile de autor al CEATL va organiza webinar-ul „Mapping the legal situation of European literary translators". Se va discuta despre condițiile de lucru ale traducătorilor din Europa - înscrierile sunt deschise

21 dec 2022

Counterpoint #8, revista online de traduceri literare

A apărut #8 al Counterpoint, revista online pentru cei interesați de domeniul traducerilor literare, realizată de traducători din diferite țări, la inițiativa CEATL – Consiliul European al Asociațiilor de Traducători Literari.

7 nov 2022

Simina Popa la Raftul traducătorului de la Cărturești

Miercuri, 9 noiembrie, de la ora 19:00, vă dăm întâlnire la Cărturești Verona (și online pe pagina Cărturești) la o ediție specială Raftul traducătorului„José Saramago. Cazul scriitorului-călăuză”.


17 oct 2022

FILIT | Iași, 2022 - Festivalul Internațional de Literatură și Traducere

Ediția a X-a a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT 2022 se va desfășura între 19 și 23 octombrie și va prilejui numeroase evenimente pentru profesioniști și publicul larg: întâlniri cu scriitori, editori și manageri culturali, ateliere de traducere, mese rotunde, tururi ghidate, expoziții și manifestări muzicale.  

2 oct 2022

Despre situația traducătorilor literari, un interviu cu Simina Popa la Radio România Cultural

Un interviu difuzat la Radio România Cultural duminică, 2 octombrie 2022, ora 12:30, în emisiunea Revista literară radio

2 oct 2022

Festivalul Cultural Latino-American, 4-8 octombrie

Vă invităm să consultați programul celei de-a treia ediții a Festivalului Cultural Latino-American, care va avea loc între 4-8 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române.

25 sep 2022

Ziua Internațională a Traducătorilor - 30 septembrie 2022

În data de 30 septembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Traducătorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București (Str. Nicolae Crețulescu nr.8)

31 iul 2022

Counterpoint Iulie 2022 – Revista de traduceri literare

A apărut #7 al Counterpoint, revista online pentru cei interesați de domeniul traducerilor literare, realizată de traducători din diferite țări, la inițiativa CEATL – Consiliul European al Asociațiilor de Traducători Literari.

 

29 iul 2022

Sondajul CEATL privind statutul juridic și contractele traducătorilor literari europeni

Au fost date publicității rezultatele sondajului realizat de CEATL în rândul asociațiilor membre privind situația juridică și contractele traducătorilor literari europeni