Lansări de carte @ On Her Side, Timișoara

Data publicării: 25 oct 2022

Asociația Culturală Contrasens vă invită la două lansări de carte-eveniment, găzduite de Muzeul Corneliu Miklosi Timișoara, în cadrul expoziției On Her Side | De partea ei, care are în centrul atenției arta despre agresivitatea, violența și abuzul asupra femeilor.

27 octombrie 2022, ora 16:30:

Topologia violenței și Societatea Paliativă. Durerea astăzi, de Byung-Chul Han, cu participarea traducătoarei Mirela Iacob și a coordonatorului colecției NOVUS, Alexandru Condrache.

Colecția Novus, parte din Editura Contrasens, publică anual traduceri ale unor autori importanți din zona teoriei politice și filosofice, conjugate cu estetica și arta contemporană. Scopul acestei noi colecții este de a face accesibile texte necesare pentru dezvoltarea gândirii critice și a dialogului ancorat în actualitate, experiment și libertate a ideilor. [Sursa]

 

28 octombrie 2022, ora 18:

Despre critică. Breviar de sociologie a emancipării, de Luc Boltanski. Vor participa traducătorul cărții, Bogdan Ghiu și Alex Deaconu, cercetător în domeniul filosofiei sociale.

În această carte majoră, Luc Boltanski dezvoltă un cadru care face posibilă reconcilierea acestor abordări aparent antagonice, una deterministă și atribuind rolul principal științei iluminatoare a sociologului, cealaltă, preocupată să se mențină cât mai aproape de ceea ce spun și fac oamenii. Această muncă de unificare, îl conduce pe Boltanski, la reelaborarea unor noțiuni centrale precum cele de practică, instituție, critică și chiar realitate socială, cu scopul de a contribui la o înnoire contemporană a practicilor de emancipare. [Sursa]