Evenimente de promovare a Statutului lucrătorului cultural profesionist

Data publicării: 3 feb 2023

Ministerul Culturii (MC), prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de coordonator de reforme și investiții (CRI) organizează la București primul eveniment dedicat  promovării Statutului lucrătorului cultural profesionist, în data de marți, 14 februarie a.c., începând cu ora 11:00, la Teatrul Național București (Foaier Sala Ion Caramitru).

Propunerea legislativă elaborată în cadrul Reformei 3 - Reformarea sistemului de finanțare a sectorului cultural și finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 11 - Turism și cultură vizează maximizarea potențialului creativ al lucrătorilor culturali și menținerea activă a acestora pe piața muncii, dar și dezvoltarea sectoarelor culturale și creative și creșterea contribuției lor economice.

Practic, Statutul lucrătorului cultural profesionist propune un cadru coerent de protecție socială și fiscală aplicabil unor categorii profesionale atipice ce implică munca artistică și culturală, în prezent reglementate de o legislație fragmentată.

În vederea participării, cei interesați vor completa și transmite, până vineri, 10 februarie a.c., ora 16:00, Formularul de înscriere.  

Conform calendarului actualizat al evenimentelor de promovare a Statutului lucrătorului cultural profesionist, următoarele întâlniri vor avea loc după cum urmează:

  • Iași – 23 februarie a.c.
  • Timișoara – 2 martie a.c.
  • Cluj-Napoca – 9 martie a.c.

Știrea integrală și detalii pe pagina Ministerului Culturii: BUCUREȘTI - Eveniment de promovare a Statutului lucrătorului cultural profesionist finanțat în cadrul PNRR