Dezbatere: Traducerea literară azi

Data publicării: 1 apr 2023

Conform specialiștilor din domeniu, piața de carte din România se bazează în proporție de 80% pe traduceri. 

Din dorința de a încuraja studenții să exploreze acest pasionant domeniu, vă invităm la dezbaterea organizată în cadrul concursului național de traducere Mot à Monde.

Discuția va fi centrată pe abordarea unui text literar din perspectiva traducerii sale în limba română și va oferi exemple de bune practici pe baza recomandărilor de lectură trimise universităților înscrise în concurs.

Vor lua cuvântul Rodica Baconsky, traducătoare și președinta jurului național al concursului Mot à Monde, traducătoarea Alina Pelea, lector la Facultatea de Litere și traducătorii literari - membri ARTLIT - Andrei Lazăr, lector la Facultatea de Litere și responsabil local Mot à Monde la Cluj și Alexandra Ionel, editor la Casa Cărții de Știință. Moderator din partea Institutului Francez: Dora Mănăstire. 

Dezbaterea va avea loc în limba română. Participarea este GRATUITĂ. Înscrierea se face prin completarea acestui formular.
Termen limită de înscriere: 02.04.2023, miezul nopții.

Dezbaterea are loc în format hibrid: cu prezență fizică la mediateca Institutului Francez (Str. I.I.C. Brătianu nr. 22, Cluj) și online, pe platforma ZOOM, în data de miercuri 05.04.2023, de la ora 16:00. 
Persoanele care vor participa la dezbatere pe platforma Zoom vor primi linkul de conectare înainte de eveniment.