MASĂ ROTUNDĂ | Teatrul în traducere: literatură și spectacol

Data publicării: 23 oct 2017

MASĂ ROTUNDĂ | Teatrul în traducere: literatură și spectacol

Luni, 23 octombrie 2017 la 11:00 | Institutul Francez din București

Luni, 23 octombrie 2017, de la ora 11.00 sunteți invitați în Atriumul Institutului Francez din București (bd. Dacia nr. 77) la masa rotundă Teatrul în traducere: literatură și spectacol, o inițiativă a ARTLIT (Asociația Română a Traducătorilor Literari), realizată în parteneriat cu Institutul Francez din București.


Invitații mesei rotunde sunt patru personalități cu o valoroasă experiență în lucrul cu literatura dramatică: Ioana Ieronim, Luminița Voina-Răuț, Doru Mareș și Victor Scoradeț. Întâlnirea, moderată de Georgeta Cristian, propune o dezbatere privind ipostaza aparte a traducătorului de teatru, dator să fie atent atât la textul de pe hârtie, cât și la cel de pe scenă. De asemenea, urmărește să redea perspectivele participanților asupra relației și statutului traducătorului cu teatrul ca instituție, asupra metamorfozei textului de la carte la spectacol, perspective care pun accent pe rolul traducătorului în procesul de construcție și creație, dar și de editare a unei opere de dramaturgie.

Evenimentul face parte din ”Luna Literaturii Europene”, o serie de acțiuni realizate sub egida clusterului EUNIC Romania, Uniunea Institutelor Culturale Naționale din Europa. #EUcitesc